Kontaktuppgifter

Nybrogatan 26, 114 39 Stockholm

Hur lång tid det tar att bli av med acneärr beror lite på vilken typ av ärr du har drabbats av. Ärr som inte har orsakat nedsjunkningar i huden kommer inte att försvinna på egen hand överhuvudtaget. Ärr som orsakat märken i huden i form av röda eller brunaktiga fläckar kan dock blekas med tiden.

Låt ärren blekas naturligt

Ärr i form av pigmentförändringar bleks naturligt. Även om de inte försvinner helt och hållet blir det i de allra flesta fall en stor förbättring med tiden. Men att låta sina ärr försvinna naturligt är tålamodsprövande och tar mycket lång tid. Räkna med att det kommer ta flera år för dina röda eller bruna acneärr att helt och hållet försvinna på naturlig väg. De kommer dock att blekas mer och mer under tiden, och därmed också synas mindre.

Du kan snabba på läkningsprocessen genom att försiktigt exfoliera din hud en gång i veckan. Detta kan du göra på salong eller hemma. Exfoliering avlägsnar döda hudceller och hjälper på så sätt hudens cellförnyelse. Tänk dock på att inte utsätta ärr för allt för kraftig peeling eftersom det istället kan få huden att blossa upp och ärren att synas ännu mer.

Blekande produkter

Om dina acneärr är nya och ytliga kan du prova att använda dig av receptfria blekande produkter för att snabba på läkningen av dina ärr. Hos exempelvis apoteket hittar du säkra produkter för ändamålet. Det är viktigt att endast använda godkända produkter som inte skadar din hud eller är hormonstörande på andra sätt.

Avlägsna ärr med behandling

Om du vill bli av med dina acneärr snabbare eller om dina ärr består av nedsjunkningar kan du undergå en behandling. Behandling mot acneärr behöver du nästan alltid bekosta på egen hand. Det kan vara ganska så kostsamt och en behandling behöver oftast upprepas flera gånger. Däremot är resultatet efter färdig behandling permanent och dina ärr kommer inte att komma tillbaka.

När du genomgår en behandling behöver du ofta göra en kur, alltså genomföra behandlingen flera gånger. Exakt hur många gånger just du behöver genomföra behandlingen kan du få svar på av en certifierad hudläkare eller hudterapeut. Eftersom man behöver vänta ett visst antal veckor mellan de olika omgångarna kan behandlingen ibland kännas utdragen. Men efter 6-12 månader är de flesta klara med sin behandling och har då blivit av med sina acneärr för gott.

Share:

editor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *